Elkamo
Elkamo - Elmo

Lehdistötiedote 2.7.2018

02.07.2018

Alfen, tulevaisuuden energiaratkaisujen asiantuntija, tiedottaa tänään ostaneensa Elkamon koko osakekannan. Oy Elkamo Ab kehittää ja valmistaa sähkönjakelujärjestelmiä Pietarsaaressa. Hankinta on Alfenin kansainvälisessä kasvutavoitteissa tärkeä askel ja tarjoaa uuden mahdollisuuden myydä rinnakkain sekä sähköautojen latauslaitteita että energiavarastoja.

Elkamo vahvistaa lisäksi Alfenin vahvaa asemaa älykkäissä sähköverkkoratkaisuissa. Alfen aikoo käyttää Elkamoa myyntikanavana sähköautojen latauslaitteiden sekä energiavarastojen kasvavilla markkinoilla Pohjoismaissa.

Transaktioon sisältyy kokonaisuudessaan Oy Elkamo Ab sekä tytäryhtiö Elsteel Oy. Elkamon toteutunut liikevaihto vuonna 2017 oli 12,5 M€ ja sillä on tällä hetkellä noin 70 työntekijää. Elkamo on perustettu v.1981 ja toimii aktiivisesti älykkäiden verkkoratkaisujen markkinoilla. Elkamolla on uskollinen asiakaskunta joka rakentuu verkkoasiakkaista, energiayhtiöistä sekä teollisuudesta.

”Olemme tyytyväisiä Elkamon ja Elsteelin siirtymiseen Alfenin omistukseen, sillä se mahdollistaa Elkamon seuraavan kasvun ja kansainvälistymisen vaiheen. Elkamon ja Elsteelin osaaminen ja tuotteet luovat yhdessä Alfenin laajemman tuotevalikoiman ja resurssien kanssa vahvan pohjan Elkamon tulevaisuudelle pohjoismaisena toimijana” sanovat Elkamon ja Elsteelin omistajat Jouko Pihlajamaa, Pasi Pihlajamaa ja Maija Hietamäki. Haluamme samalla myös kiittää Elkamon ja Elsteelin henkilökuntaa erinomaisesta panoksesta yritysten pitkän historian aikana.

“Tämä hankinta on tärkeä askel liiketoimintamme kansainvälistymiselle”, sanoo Marco Roeleveld, Alfenin toimitusjohtaja. “Elkamo on vahva yritys, jolla on pitkä historia älykkäiden verkkoratkaisujen parissa, ja yhtiö kasvaa nopeasti laajojen verkkoinvestointien johdosta. Lisäksi näemme suuret mahdollisuudet Elkamon paikallisen läsnäolon ja vahvojen asiakassuhteiden avulla vyöryttää Alfenin sähköautojen latauslaitteita sekä energiavarastojen ratkaisuja Pohjoismaisille markkinoille. Haluamme toivottaa Elkamon työntekijät tervetulleiksi yhtiöömme ja yhdessä haluamme kasvattaa rooliamme energia-alan murroksessa.

Seppo Tupeli, Elkamon toimitusjohtaja lisää: “Mahdollisuus päästä osaksi Alfenia on Elkamolle fantastinen tilaisuus kun pääsemme yhdistämään voimavaramme energiamurroksen johtavan toimittajan kanssa. Pääsy Alfenin tuotevalikoimaan antaa meille mahdollisuuden tarjota täydellisiä sähkönjakeluratkaisuja Pohjoismaiden markkinoille. Olemme vakuuttuneita siitä että Alfenin johto ymmärtää liiketoimintaamme sekä tiimimme teknisiä kykyjä. Odotamme mielenkiinnolla, että pääsemme yhdessä kasvattamaan liiketoimintaamme.”

Elkamon uusi nimi tulee olemaan Alfen Elkamo ja nykyinen Elkamon johto jatkaa entisissä tehtävissään. Kaupan taloudellisia yksityiskohtia ei julkisteta.

Alfen yhtiönä Alfenilla on noin 80 vuoden tausta keskijännitetuotteiden valmistajana ja keskijännitemuuntamoissa yritys on markkinajohtaja Alankomaissa. Viimeisen 10 vuoden aikana Alfen on laajentanut tuotevalikoimaansa sähköautojen latauslaitteilla sekä energiavarastoilla toimiakseen energiamurroksen kansainvälisenä edelläkävijänä. Alfenilla työskentelee yli 250 henkeä ja liikevaihto vuonna 2017 oli noin 74 miljoonaa euroa. Alfenin liikevaihto on kasvanut keskimäärin 21 % vuosien 2015-2017 aikana tulos ollen samalla positiivinen. Lisätietoa Alfenin kotisivulta www.alfen.com

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Alfen Elkamo Oy Ab Seppo Tupeli, puhelin 040 550 5420, seppo.tupeli@elkamo.fi
Hallituksen puheenjohtaja Oy Elkamo Ab Jouko Pihlajamaa, puhelin 044-503 0111, jouko.pihlajamaa@realmat.fi
https://alfen.com/en/news/alfen-expands-nordics-through-acquisition-elkamo