Elkamo
Elkamo - Elmo

ELMO moduulimuuntamot

Tekniset tiedot

Keskijännitekojeisto
Kytkinlaitteet 2-8 kpl
Kuormanerotin Driescher Moosburg H22
Driescher Moosburg H27
Katkaisija Tavrida ISM/TEL
SF6-kojeisto Rengassyöttökojeisto max 4+1
Muuntajatila
MuuntajakokoMuuntajatila leveys x pituus x korkeus [mm]
630 kVA 1650 x 990 x 1900
1000 kVA 2080 x 1120 x 1900
1600 kVA 2080 x 1520 x 2200
Erotinasema -
Pienjännitekojeisto
1000 A Pääkytkimenä 400, 630 tai 1000 A jonovarokekytkin.
Max 7 kpl 630 A jonovarokekytkintä
1600 A Pääkytkimenä max 1600 A kuormankytkin tai katkaisija.
Max 18 kpl 630 A jonovarokekytkintä
2500 A Pääkytkimenä max 2500 A kuormankytkin tai katkaisija.
Max 18 kpl 630 A jonovarokekytkintä
Tuotekonfiguraattori

ELMOn ominaisuuksiin voit tutustua helppokäyttöisellä tuotekonfiguraattorilla. Tuotekonfiguraattori löytyy osoitteesta elmo.elkamo.fi. Konfiguraattorin käyttöön tarvittavat tunnukset saat vastuumyyjältäsi.

Tuotekuvaus

Modulaarisen rakenteensa ansiosta Elkamon ELMO moduulimuuntamo muuntautuu kymmeniksi erilaiseksi vakioratkaisuksi. Puolivalmisteina valmistettuihin moduuleihin perustuva valmistustekniikka mahdollistaa massaräätälöidyt ratkaisuvaihtoehdot, joiden toimitusaika voidaan pitää lyhyenä.

ELMO muuntuu eri moduuleilla niin erotinasemaksi, puistomuuntamoksi kuin kauko-ohjatuksi muuntamoksi. ELMO on suunniteltu Pohjoismaiseen ympäristöön ja sen asettamiin vaatimuksiin. Tuuleen ja tuiskuun, paukkupakkasiin.

ELMO kootaan valmiiksi tehtaalla. Erotinmoduulit asennetaan kiinteän terässokkelin päälle, jonka päälle asennettu teräsrakenteinen öljykaukalo suojelee ympäristöä mahdollisen muuntajavuodon vaikutuksilta. Vakioitu terässokkeli ja Elkamon maahantuomat saksalaisvalmisteiset erottimet varmistavat ELMOn pitkäikäisen ja luotettavan käytön myös kauko-ohjattuna. Sokkelirakenteensa ansiosta ELMO voidaan asentaa turvallisesti alueesta ja maaperästä riippumatta.

Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tarvittavien huoltotoimenpiteiden turvallisuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Jakelumuuntajaosan katto voidaan avata ilman keskijännitepuolen häiriötä ja kaksinkertainen kattorakenne vähentää  kosteuden mahdollisesti aiheuttamia kondenssiongelmia. Moduulimuuntamon tekniset ratkaisut lisäävät käytettävyyttä ja turvallisuutta. D2-mallin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota erottimien asentoon huoltotoimenpiteiden helpottamiseksi.

ELMOn muuntuvat ominaisuudet ulottuvat sisältä ulos. Sen lisäksi, että moduuleista voidaan koota asiakkaan tarpeiden mukainen huoltoystävällinen muuntamo, voidaan myös ELMOn ulkonäkö tarvittaessa sovittaa kaupunkisuunnittelun vaatimusten mukaiseksi. 

Lisäkuvat

  • ELMO
  • ELMO D7P
  • ELMO muuntajatila
  • ELMO pj-keskus 1000 kVA
  • ELMO pj-keskus 630 A