Elkamo
Elkamo - Elmo

PKS Sähkönsiirto, Enerke ja Elkamo

– VAHVA KOLMIKANTAYHTEISTYÖ

PKS Sähkönsiirto, verkostourakoitsija Enerke ja muuntamotoimittaja Elkamo ovat tehneet viime vuodet tiivistä yhteistyötä.

– Elkamo on sopivankokoinen toimittaja. Heillä on hyvä dynamiikka ja aito into palvella asiakasta mahdollisimman hyvin, Enerken toimitusjohtaja Janne Huotari kiittelee.

Pohjoiskarjalalaisen sähköverkon uudistamisen kiivas tahti jatkuu vielä muutamia vuosia, sillä sähkömarkkinalain mukaan vuoteen 2019 mennessä puolet sähköyhtiön asiakkaista tulee olla säävarman verkon piirissä. Käytännössä määräys tarkoittaa sitä, että sähköverkon ilmajohtoja maakaapeloidaan kiivasta tahtia ja samalla pylväsmuuntamot vaihtuvat puistomuuntamoihin. Niitä Elkamo on toimittanut Pohjois-Karjalaan jo satoja.

Huippulogistiikka ja minimoidut maastotyöt

– Elkamo on vastannut hyvin pohjoiskarjalaiseen huutoon. Viranomaisten vaatimukset toimitusvarmuuden ja investointien yksikköhintojen arvostuksen suhteen ovat tiukat, ja tämä on luonut markkinoille kovan kilpailun. Olemme yhdessä hioneet prosessia yhä kustannustehokkaammaksi ja alun harjoittelun jälkeen ennakointi ja toimitusvarmuus ovat erinomaisia, PKS Sähkönsiirron käyttö- ja rakennuttamispäällikkö Jukka Leppänen toteaa.

Enerken Janne Huotari kertoo, että hiotun logistiikan ja Elkamon valmiin muuntamopaketin ansiosta puistomuuntamot toimitetaan suoraan projekteihin työmaalle ja asennusaika maastossa on minimoitu.

– Kuormassa tulee kerrallaan 5–6 muuntamoa suoraan Elkamon tuotannosta lopulliselle sijoituspaikalle. Autossa on nosturi, joka nostaa muuntamon paikoilleen. Me olemme tehneet perustukset valmiiksi. Kun muuntamo on paikoillaan, on jäljellä vain kytkennät ja käyttöönotto, Huotari kuvaa tehokasta toimintaa.